Mensenrechtenadvocaat Fadjar Schouten-Korwa spreker

Mensenrechtenadvocaat Fadjar Schouten-Korwa spreker tijdens de herdenking 15/8 in Zwolle.
Tijdens de 15 augustus herdenking 2022 in Zwolle is mensenrechtenadvocaat Fadjar Schouten-Korwa spreker.

Mensenrechtenadvocaat met Papoea roots Fadjar Schouten-Korwa zet zich actief in voor de bescherming van mensenrechten en rechten van inheemse volkeren. Fadjar is coördinator voor de Samenwerkende Organisaties voor West-Papoea, die zich actief inzet voor het waarborgen van de fundamentele rechten en vrijheden van de bevolking van West-Papoea, in het bijzonder het recht op zelfbeschikking van de Papoea’s naar internationaal recht. Fadjar is ook pro bono juridisch adviseur voor Stichting Hulp aan Papoea’s in Nood. Ten slotte is Fadjar bestuurslid van de Stichting Stop Ecocide, die zich ten doel heeft gesteld ecocide – grootschalige beschadiging of vernietiging van de natuur door menselijk toedoen – tot een misdaad te maken bij het Internationaal Strafhof.

Fadjar Schouten-Korwa is de eerste spreker na opening van de 15 augustus herdenking in Zwolle. Het hele programma voor de Zwolse 15 augustus herdenking vindt u hier.

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>