Ogen die spreken op Bevrijdingsfestival in zwolle

De reizende fototentoonstelling Ogen die Spreken doet op 5 mei Zwolle aan. Op Bevrijdingsfestival Overijssel kun je op 5 mei een groot aantal portretten bekijken. Scan de QR code bij de foto en dan lees je het verhaal achter de ogen.

Eén op de vijf Nederlanders heeft een directe relatie met voormalig Nederlands-Indië. We ontmoeten ze dagelijks en staan niet altijd stil bij die achtergrond. Vaak zien we het niet eens. Zo normaal vinden we de warmte van de andere zon.

De oorlog in Nederlands-Indië eindigde zeker niet op 5 mei. Formeel staan we op 15 augustus stil bij het einde van de tweede wereldoorlog in 1945. Maar in Indië hield het geweld aan en kreeg het slechts een andere naam. De portretten zijn opgewekt, maar achter de ogen leeft maar al te vaak een ander verhaal.

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>