Herdenking 2023 druk bezocht

Bij het Indië en Nieuw-Guinea monument in Park Eekhout in Zwolle stonden we op een plechtige manier stil bij gebeurtenissen uit het verleden. En bij de invloed daarvan op de dag van vandaag.

We hadden meer stoelen dan ooit en ze waren allemaal bezet. En daaromheen stonden stonden nog tientallen mensen, waaronder heel veel jongeren. Dat deed ons goed.

Samen met de Commissaris van de Koning dhr. Heidema luisterden we naar toespraken van Jasper Albinus, Generaal Spit en de Zwolse burgemeester Peter Snijders.

En er was natuurlijk muziek. Zangeres Lucette van den Berg zong diverse Joodse Liederen ter nagedachtenis aan de Joods-Indische Nederlanders. Het Zwolse Toonkunstkoor Caecilia zong stukken uit de Matthäus-Passion en de muzikale omlijsting was – zoals gebruikelijk – in handen van het Koperensemble van Muziekvereniging Excelsior.

Diverse veteranen en reservisten van Defensie verzorgden een erewacht.

Na afloop dronken we met elkaar in het park thee en koffie met daarbij hapjes en gebak van die andere zon. Het doet ons goed dat 15 augustus voor steeds meer mensen een bijzondere dag is, een datum waarop ze bovendien niet meer hoeven te vragen waar die vlag ook alweer voor is.

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>